LA COMPANYIA


La companyia El Dit al Nas va néixer cap a finals del 2011 de les ganes d'en Fèlix Cucurull de sortir al carrer a cantar cançons per a la mainada. L'Ivo de seguida es va afegir a la idea, tot i que la seva arrítmia musical i la seva veu desafinada li aconsellaven el contrari.
Després de diversos assajos encara recordats pel veïnat d'Arenys de Mar, van decidir demanar l'ajuda de l'Ot i en Lou, dos estrelles del Rock que catapultarien el grup fins a la placeta de Sinera. I és així que va néixer el projecte “Cançons de plaça i cantonada”.
Amb el temps, després de ser foragitats massa vegades per l'autoritat de diferents pobles del Maresme, van acceptar que el noi de la Mandolina (Fina) s'incorporés a l'equip i aportés el seny del bon científic i les poques paraules. Diuen que el noi mai va dir que si... ni que no... de fet mai va dir res, però el grup va entendre el seu silenci com una afirmació.
Després de les cantonades van venir les places, les escoles, les fires, les mostres, les festes majors, els pavellons... fins el dia d'avui, que ja tenim fins i tot un blog.
Què és el que vindrà ara? Quins nous projectes encetaran aquesta colla?

Si voleu saber més sobre els responsables de tanta ballaruca...



 Ot Ribot de Cantalotoulus. Fill de mariner català i mare grega, ja de ben petit fa sentir la seva singular veu per places i tavernes dels pobles mediterranis. Cantant format al carrer ha col·laborat amb grans artistes de l'escena musical. El conegudíssim duet que va formar a finals dels 70 amb Pop Dylam, el portà de gira per les principals ciutats del sistema solar. Diuen d'ell que va ser influència vocal de Tom Guaits, Trina Tarner, Jim Borrissol i Callejon de la Isla, entre altres. 

Artista inquiet que mai ha volgut lligar-se a discogràfiques, ha re-inventat sempre les seves interpretacions que acostumen a ser fresques, espontànies i d'una intensitat esfereïdora.








 
  

Lou Mitel Comballa. Criat als carrerons de la ciutat de Nàpols, de seguida va demostrar les seves qualitats artístiques i es va transformar en l'autèntic músic de carrer. Sol·licitat pels grans intèrprets internacionals, ha defugit sempre la fama i la pompositat de la indústria de l'espectacle.
L'ombra dels carrers és el seu hàbitat natural i pot presumir de tenir el rècord Guiness de cantonades gastades.
                                                         



      










 
  Alfred Bon Acara. Sortit de qui sap on, un dia qualsevol, ves a saber en quin indret, en tombar una cantonada va ensopegar amb l'Ot i en Lou, i de l'ensurt i la trompada, va quedar del tot enredat amb les cordes de la guitarra. Van trigar tres dies a desentortolligar-lo. Des d'aleshores no ha pogut desenganxar-se d'aquesta parella artística, seguint-los allí on vagin, fent de representant, de presentador, de despertador o d'allò que calgui. 

D'aquesta experiència només n'ha tret maldecaps i un enganxifós refredat que de tant esternudar el fa posar de color blau.











                                                                      
  
 
El Noi de la Mandolina (fina). Personatge del qual desconeixem el seu veritable nom i la seva procedència. Presumeix, però de tenir deformació científica rebuda a les prestigioses facultats de Harvey i Keitel. És autor (o això entenem) del llibre “La música i la recreació quàntica dels sons en una proveta”. Home de poques paraules, aficionat al feltre i a tota mena de mudismes musicals, ha trobat en la mandolina un mitjà de comunicació i expressió adient a les seves necessitats artrítiques.